Termeni si Conditii

1 Prevederi preliminare

1.1 Magazin online UVClean

 • 1.1.1. Web-site-ul www.UVClean.ro este gestionat de RAW CLEAN SRL, în calitate de vanzator, cu sediul social în: Sos. Pantelimon 328 sec2 , Bucuresti, Romania, înregistrat la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Municipal Bucuresti, numar de identificare J40/2434/2020, cod unic de înregistrare (CUI) 42291436, avand Capital Social subscris în valoare de 200 Lei (denumit în continuare “Vanzator“sau “RAW CLEAN”“).
 • 1.1.2. Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a website-ului si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumiti în continuare “Termeni si Conditii “). Acesti Termeni si Conditii cuprind drepturile si obligatiile partilor care decurg din sau sunt în legatura cu contractul de vanzare-cumparare (denumit în continuare “Contractul de vanzare-cumparare “) încheiat între Vanzator si un cumparator individual prin intermediul web-site-ului Vanzatorului.

1.2 Cumparator

 • 1.2.1. Cumparatorul Consumator– orice persoana fizica care, prin înregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza în alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, avand, potrivit legii, calitatea de consumator (denumit în continuare “Cumparatorul “.)
 • 1.2.2. Relatiile juridice dintre Vanzator si Cumparator care nu sunt în mod expres stipulate în acesti Termeni si Conditii sunt guvernate de prevederile în vigoare ale art.1650 si urmatoarele din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordonanta Guvernului nr.21/1992 privind protectia consumatorilor si legislatia aferenta, cu modificarile si completarile ulterioare.
 • 1.2.3. Cumparatorul profesionist - orice persoana fizica sau juridica, precum si orice alta entitatea care, prin înregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneazaîn scopurile specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, neavand potrivit legii calitatea de consumator (denumit în continuare „Cumparator profesionist “).
 • 1.3 Termeni si Conditii Generale
 • 1.3.1. Prezentii Termeni si Conditii sunt parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare încheiat între Cumparator si Vanzator si cuprinde drepturile si obligatiile mutuale ale partilor (asa cum este definit mai jos).
 • 1.3.2. Prin încheierea Contractului de vanzare-cumparare, Cumparatorul convine si este de acord cu prezentii Termeni si Conditii, în integralitatea acestora.
 • 1.3.3. Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse în Contractul de vanzare-cumparare sau în anexele acestuia, sau a anumitor prevederi cuprinse în acesti Termeni si Conditii invalidate în mod expres sau modificate de Contractul de vanzare-cumparare, sau cu exceptia oricarui alt acord contrar dintre Vanzator si Cumparator, prezentii Termeni si Conditii se vor aplica oricaror relatii contractuale dintre partile contractante.
 • 1.3.4. Prezentii Termeni si Conditii nu sunt aplicabile tranzactiilor în care Cumparatorul Profesionist intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la Vanzator. Acest tip de tranzactii sunt guvernate de reglementarile legale generale privind contractele de vanzare-cumparare.
 • 1.3.5. Prin accesarea si utilizarea web-site-ului www.UVClean.ro , Cumparatorul confirma ca este major sau ca a primit permisiunea parintilor si ca are capacitatea juridica de a încheia un contract si de a plasa ulterior o comanda pe Website.

1.4 Definitii

 • 1.4.1 Contract de vanzare-cumparare reprezinta o întelegere încheiata electronic între Vanzator, în calitate de Vanzator, si Cumparator, prin intermediul Magazinului Online al Vanzatorului (asa cum este definit mai jos).
 • 1.4.2 Acesti Termeni si Conditii sunt parte integranta a Contractului de vanzare-cumparare.
 • 1.4.5 Comanda –solicitarea transmisa de catre Cumparator, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, în vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii comercializate online, în conditiile prevazute de Termeni si Conditii.
 • 1.4.6 Campanie – actiunea de a expune în scop comercial, în format electronic, TV sau prin intermediul Website-ului a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre RAW CLEAN S.R.L.

 

2 Oferta de Bunuri, Comanda, încheierea Contractului de vanzare-cumparare, metode de livrare, metode de plata

2.1 Oferta de Bunuri

 • 2.1.1. Oferta de Bunuri înseamna o oferta de bunuri selectionate, oferite prin intermediului unui catalog disponibil în Magazinul Online. Oferta de Bunuri nu este o oferta prin care se încheie un contract, asa cum este definita la art. 1188 alin. 1din Codului Civil. Oferta de Bunuri este doar cu titlu informativ iar Vanzatorul nu are obligatia de a încheia un Contract de vanzare-cumparare cu privire la bunurile respective.
 • 2.1.2. Vanzatorul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Website, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, în orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. În asemenea situatii, RAW CLEAN va încerca sa înlature toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil. În cazul în care RAW CLEAN constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra sau Contractul valabil încheiat, va încerca sa va informeze în cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii/a Contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.
 • 2.1.3. `Va rugam sa aveti în vedere ca achizitionarea produselor pe Website ofera o experienta diferita de cea din magazine. În special, trebuie sa stiti ca dimensiunile si forma Bunurilor pot fi diferite în realitate fata de modul în care apar pe Website, de aceea, va rugam sa aveti în vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea reala a fiecarui Produs sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Bun; fotografiile si imaginile de pe Website au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Bunului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a Bunului.
 • 2.1.4. Bunurile vor fi livrate numai în masura în care sunt disponibile, existand astfel riscul ca RAW CLEAN sa nu poata livra Comanda. De asemenea, RAW CLEAN îsi rezerva dreptul de a retrage orice Bun de la vanzare, în orice moment. În asemenea situatii, singura responsabilitate a RAW CLEAN fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare;
 • 2.1.5. RAW CLEAN depune toate eforturile pentru a livra Bunurile în cel mult 7 de zile lucratoare dupa confirmarea expedierii comenzii pe site, data estimativa a livrarii fiind mentionata în emailul cu detalii despre livrare, transmis potrivit prevederilor prezentilor Termeni si Conditii. Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de RAW CLEAN (pe website, la telefon sau prin email) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Va rugam sa consultati Sectiunea 3 – Livrarea Bunurilor pentru mai multe informatii despre livrare;
 • 2.1.6. RAW CLEAN îsi rezerva dreptul de a ajusta în mod liber si cu respectarea prevederilor legale, preturile si ofertele speciale practicate.
 • 2.1.7. Vanzatorul îsi rezerva dreptul de efectua orice modificari ale continutului Magazinului Online inclusiv preturile. Ofertele (inclusiv reducerile, vanzarile promotionale si pliantele promotionale) sunt aplicabile în limita stocului disponibil (numarul produselor aflate în promotie este întotdeauna inclus în informatiile referitoare la oferta) sau pentru o anumita perioada de timp. Preturile sunt aplicabile în momentul plasarii Comenzii.
 • 2.1.8. Toate preturile Bunurilor si serviciilor (ex. livrarea) sunt stipulate fara TVA inclus, cu exceptia mentiunilor exprese ca preturile includ TVA.
 • 2.1.9. Erori privind preturile afisate. RAW CLEAN va depune toate eforturile pentru ca preturile de pe website sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. În cazul în care RAW CLEAN descopera o eroare legata de pretul unui Produs si/sau Serviciu comandat deja de catre Cumparator acesta va fi informat cat mai curand posibil despre eroarea produsa. În aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda.În cazul în care Cumparatorul nu poate fi contactat, într-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat în timpul procesului de comanda, RAW CLEAN va considera Comanda anulatasi Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin email.

2.2 Comanda

 • 2.2.1. Cumparatorul poate plasa o Comanda utilizand formularul disponibil în Magazinul Online.
 • 2.2.2. Pentru a plasa o Comanda, Cumparatorul alege în primul rand Bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere, metoda de expeditie (conform Termenilor si Conditiilor) si metoda de plata (conform ConformTermenilor si Conditiilor). În continuare, Cumparatorul confirma comanda si, prin acest lucru, emite o cerere irevocabila de a încheia un Contract de vanzare-cumparare cu Vanzatorul.
 • 2.2.3. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul îsi desfasoara operatiunile comerciale.
 • 2.2.4. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).
 • 2.2.5. RAW CLEAN îsi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Bunuri si/sau Servicii afisate pe Website ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii, cu consecinta restituirii întregii sume platite de Cumparator în considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.2.2.6. Odata înregistrata, Comanda nu mai poate fi modificata de catre Cumparator. În cazul în care doriti sa modificati/anulati ne puteti contacta pe mail (office@UVClean.ro) sau la numarul de telefon afisat pe site (0767822808).

2.3 Încheierea Contractului de vanzare-cumparare

 • 2.3.1. Pentru motive justificate, Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea Bunuri si Serviciilor din Comana, Vanzatorul va anunta Cumparatorul pe adresa de e-mail comunicata sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului în momentul efectuarii Comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu noua Comanda, acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Cumparator în maxim 14 de zile calendaristice de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare ca valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua plata pentru diferenta dintre plata initiala si valoarea finala a tranzactiei.
 • 2.3.2. Vanzatorul se obliga sa accepte Comanda Cumparatorului, cu exceptia situatiei în care comanda respectiva contravine acestor Termeni si Conditii sau a situatiei în care Vanzatorul are un motiv specific sa considere ca Cumparatorul va încalca Contractul de vanzare-cumparare.
 • 2.3.4. Orice cheltuieli suportate de Cumparator în legatura cu încheierea Contractului de vanzare-cumparare prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (ex.: conexiune internet sau apeluri telefonice) vor fi suportate de Cumparator.
 • 2.3.5. Va rugam sa aveti în vedere ca puteti face o Comanda valabila pe website numai daca ati împlinit varsta de 18 ani si doriti ca Bunurile si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie în mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon valabil la care sa puteti fi contactat cu usurinta.

2.4 Metode de livrare

 • 2.4.1. Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse în Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul decide metoda de livrare a Comenzii sale.
 • 2.4.2. Cumparatorul poate opta pentru ridicare de la punctul de lucru RAW CLEAN sau livrare prin curier la o adresa mentionata de catre acesta. În cazul în care Cumparatorul solicita o metoda de livrare diferita, Cumparatorul va suporta toate riscurile în legatura cu metoda de livrare respectiva, inclusiv toate costurile suplimentare generate de utilizarea metodei de livrare alese.
 • 2.4.3. Vanzatorul se obliga sa informeze Cumparatorul, prin mijloace electronice, ca bunurile au fost expediate catre adresa Cumparatorului pusa la dispozitie de Cumparator sau ca poate ridica comanda din punctul de lucru RAW CLEAN, astfel cum a precizat de catre Cumparator prin Comanda.
 • 2.4.4. Bunurile sunt expediate în momentul în care sunt trimise catre adresa Cumparatorului , astfel cum a precizat de catre Cumparator prin Comanda.
 • 2.4.5. RAW CLEAN livreaza doar pe teritoriul Romaniei.

2.5 Plata

 • 2.5.1. Preturile afisate pe website sunt exprimate în LEI su in Euro.
 • 2.5.2. TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus în pretul final al Bunurilor si/sau serviciilor.
 • 2.5.3. Preturile produselor afisate pe website exclud costurile de livrare si costurile altor servicii optionale pe care le-ati selectat.
 • 2.5.4. Vanzatorul ofera urmatoarele metode de plata: numerar la livrare, plata OP la termenul mentionat pe factura.
 • 2.6.1. Vanzatorul are obligatia de a livra Cumparatorului Bunurile comandate la pretul de achizitie convenit si Cumparatorul are obligatia de a achita pretul tranzactiei si de a primi Bunurile.
 • 2.6.2. În cazul în care Cumparatorul încalca Contractul de vanzare-cumparare sau Termenii si Conditiile, Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare. Cumparatorul este, în acest caz, obligat sa returneze Vanzatorului orice costuri suportate în legatura cu Comanda, inclusiv, dar fara a se limita la, costurile de livrare, în cazul în care Cumparatorul nu primeste Bunurile.
 • 2.6.3. Cumparatorul este obligat sa furnizeze în Comanda informatii adevarate si corecte. Vanzatorul va considera toate datele puse la dispozitie de Cumparator, care sunt necesare încheierii Contractului de vanzare-cumparare, ca fiind adevarate si corecte.
 • 2.6.4. Vanzatorul nu are nici o obligatie fata de Cumparator în legatura cu orice Cod de Conduita în sensul Art. 8 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic.
 • 2.6.5. Pentru solutionarea amiabila a reclamatiilor consumatorilor, Cumparatorul va contacta: office@UVClean.ro. Vanzatorul va informa Cumparatorul cu privire la rezultatul procedurii reclamatiei, prin mijloace electronice, la adresa de e-mail comunicata de catre Cumparator.
 • 2.6.6. Vanzatorul detine un Certificat de Înregistrare la Registrul Comertului Bucuresti si obiectul de activitate al acestuia include vanzarea bunurilor. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este organismul de supervizare a protectiei datelor personale. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor este, potrivit legii, organismul de supervizare în ceea ce priveste, printre altele, respectarea Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, cu modificarile ulterioare.
 • 2.7.6 Ofertele de Bunuri și servicii se aplică atât timp cât ele rămân vizibile pe site, cu exceptia cazului în care sunt disponibile oferte speciale, caz în care termenul de valabilitate a acestor oferte este stipulat pe website. Va sfatuim sa verificati disponibilitatea produselor pe pagina cu informatii relevante despre Bun. În cazul în care un Bun sundus un i relevante despre produselor pe pagina îsundus una dreptul de a anula comanda, caz în care veti fi notificat în consecinta.
 • 2.7.7  Daca plasati o Comanda pentru mai multe produse dintre care unul nu este disponibil, RAW CLEAN va va informa corespunzator. Restul Comenzii va fi procesat si expediat catre dumneavoastra.

3 Livrarea Bunurilor

3.1 Termen de livrare

 • 3.1.1. Timpul de livrare afisat pe site curge din momentul în care Bunurile comandate sunt expediate din depozitele Vanzatorului si nu poate fi mai mare de 10 de zile lucratoare de la data Acceptarii Comenzii.
 • 3.1.2. Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile în cel mai scurt termen posibil.
 • 3.2 Expedierea, livrarea si receptia bunurilor
 • 3.2.1. Cumparatorul obtine dreptul de proprietate asupra Bunurilor cumparate la primirea Bunurilor respective. În momentul respectiv, riscul privind pierderea sau deteriorare, este, de asemenea, transferat Cumparatorului.
 • 3.2.2. În cazul în care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata în Comanda (prin livrare se întelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de transportator).
 • 3.2.5. În cazul în care ambalajul nu este intact, Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa refuze receptia Bunurilor de la transportator si sa transmita un email de informare a Vanzatoului la adresa de email office@UVClean.ro. Prin semnarea de primire, Cumparatorul confirma ca ambalajul Bunurilor este intact.
 • 3.2.6. Orice reclamatii privind defectele mecanice ale Bunurilor, livrarea de alte bunuri decat cele comandate etc., care nu au fost semnalate la receptia bunurilor de la transportator, vor fi semnalate de Cumparator imediat dupa identificarea lor, dar nu mai tarziu de 5 zile calendaristice de la receptia Bunurilor. Vanzatorul va fi tinut raspunzator pentru pagubele cauzate Bunurilor în timpul transportului, doar în situatia în care Cumparatorul reclama astfel de pagube imediat, în conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si Conditii.
 • 3.2.7. În cazul în care, din motive imputabile Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate în mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.
 • 3.2.8. Vanzatorul poate înainta orice comunicare adresata Cumparatorului prin mijloace electronice, la adresa de e-mail a Cumparatorului, pusa la dispozitie prin contul de client creat sau prin Comanda.

4 Retragerea din Contractul de vanzare-cumparare

4.1 Retragerea Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare

 • 4.1.1. În cazul în care Contractul de vanzare-cumpararea fost încheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online), Cumparatorul are dreptul, în conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare fara a invoca un motiv si fara aplicarea de penalizari, în termen de 14 zile calendaristice de la receptia Bunurilor, adica sa returnati produsul fara a va justifica decizia. Cumparatorul va informa Vanzatorul cu privire la retragere prin completarea Formularului de Retur, indicand:
  • numarul Comenzii;
  • data achizitiei;
  • contul IBAN pentru returnarea platii;
  • numele titularului cont bancar;
  • adresa de unde pot fi ridicate Bunurile a caror retur este solicitat.
 • 4.1.2. Pentru a adera la termenul limita de 14 zile calendaristice, este suficienta transmiterea notificarii de retragere catre Vanzator în acest termen. În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Contractul de vanzare-cumparare este anulat.
 • 4.1.3. Prin prezentii Termeni si Conditii, Vanzatorul extinde dreptul Cumparatorului de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare încheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online) fara invocarea unui motiv si fara aplicarea de penalizari, de la 14 zile calendaristice la 30 de zile calendaristice de la receptia Bunurilor, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
  • bunurile sunt complete;
  • sunt intacte sigiile de protectie (acolo unde este cazul) si etichetele producatorului;
  • nu au fost utilizate.
 • 4.1.4. Nu acceptam returul urmatoarelor produse: produse folosite, produse cu ambalaj deteriorat.
 • 4.1.5. În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în termenul legal de 14 zile si Bunurile returnate nu sunt complete, au sigiliile de protectie rupte, au etichetele producatorului rupte sau sunt în mod evident utilizate sau deteriorate, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din pretul de achizitie pretins a fi rambursat Cumparatorului. În acest caz, Vanzatorul va returna Cumparatorului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie.
 • 4.1.6. În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în termenul legal de 14 zile si Bunurile returnate nu sunt complete, au sigiliile de protectie rupte, au etichetele producatorului rupte sau sunt în mod evident utilizate sau deteriorate, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din pretul de achizitie pretins a fi rambursat Cumparatorului. În acest caz, Vanzatorul va returna Cumparatorului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie. În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în termenul extins de 90 zile Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul bunurilor in urmatoarele conditii:
  • Bunurile returnate nu sunt complete;
  • Bunurile au sigiliile de protectie rupte si etichetele producatorului rupte;
  • Bunurile sunt în mod evident utilizate sau deteriorate.
 • 4.1.7. Cumparatorul ia la cunostinta prin prezentii Termeni si Conditii, în conformitate cu art. 16 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, ca nu se poate retrage din Contractul de vanzare-cumparare în cazul în care:
  • Bunurile livrate au fost folosite sau deteriorate de catre cumparator;
  • Cumparatorul a îndepartat sigiliul de protectie;
  • Produsele sunt susceptibilie a se deteriora rapid.
 • 4.1.8. În cazul în care Cumparatorul îsi exercita dreptul de retragere, Cumparatorul va transmite imediat Vanzatorului, fie în termenul legal de retragere de 14 zile calendaristice fie în interiorul termenului extins de retragere de 30 de zile calendaristice, Bunurile care vor include toate componentele si accesoriile.
 • 4.1.9. În cazul retragerii Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul este obligat, fara întarzieri inutile si în termen de maximum 14 zile lucratoare de la data la care este informat de decizia de retragere, sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri, inclusiv costurile de livrare, urmand acelasi canal prin care a fost achitat pretul tranzactiei.
 • 4.1.10. Vanzatorul poate utiliza un canal diferit pentru a returna pretul tranzactiei, cu consimtamantul Cumparatorului si fara costuri suplimentare pentru Cumparator.
 • 4.1.11. În situatia în care în pretul tranzactiei sunt incluse servicii care au fost utilizate de catre Cumparator (ex: card cadou, voucher cadou), pretul tranzactiei va fi ajustat corespunzator, fiind retinuta de catre Vanzator valoarea serviciilor utilizate.
 • 4.1.12. În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul va amana rambursarea pretului tranzactiei pana la data receptionarii Bunurilor ce au facut obiectul achizitiei sau la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a expediat Bunurile catre Vanzator.
 • 4.1.13. În cazul în care Cumparatorul livreaza Bunurile personal, Cumparatorul nu are dreptul la nici o rambursare aferenta acestei livrari. În cazul în care Cumparatorul returneaza Bunurile aferente unei Comenzi în mai multe randuri, Cumparatorul are dreptul de a i se returna contravaloarea unei singure expedieri.
 • 4.1.14. Pentru a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul va utiliza Formularul de Retur pus la dispozitie prin e-mail odata cu Bunurile.

4.2 Retragerea Vanzatorului din Contractul de vanzare-cumparare

 • 4.2.1. În ciuda faptului ca Vanzatorul este foarte atent în ceea ce priveste piata Bunurilor oferite, se poate întampla, în mod exceptional, ca Vanzatorul sa nu poata livra Bunurile comandate în conditiile convenite prin Contractul de vanzare-cumparare. În aceste situatii, Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare.
 • 4.2.2. Atat Vanzatorul cat si Cumparatorul au dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în cazul unor modificari semnificative ale preturilor cu ridicata ale Bunurilor comandate, în cazul unor modificari semnificative ale preturilor de expeditie sau în cazul în care Vanzatorul devine constient de faptul ca Bunurile au fost, din greseala, ofertate la un pret gresit, iar Cumparatorul nu accepta modificarile corespunzatoare aduse Contractului de vanzare-cumparare, adica o majorare a preturilor bunurilor sau a majorare a preturilor de livrare.
 • 4.2.3. Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în orice moment înainte de livrarea Bunurilor catre Cumparator.
 • 4.2.4. Vanzatorul este obligat sa comunice imediat Cumparatorului retragerea sa din Contractul de vanzare-cumparare la adresa de e-mail pusa la dispozitie de Cumparator prin Comanda. Vanzatorul este, în continuare, obligat sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri.
 • 4.2.5. Prin prezentii Termeni si Conditii, Cumparatorul a luat la cunostinta si este de acord ca Vanzatorul are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare-cumparare încheiat cu un Cumparator care, pe parcursul altor relatii contractuale cu Vanzatorul, si-a încalcat deja material obligatiile care îi reveneau (refuzul repetat de preluare a Comenzii). Încalcarea materiala a oricaror acorduri anterioare cu Vanzatorul este considerata o încalcare semnificativa în sensul Art. 1551 alin. 1 din Codul Civil si Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare ca urmare a unei astfel de încalcari.

5 Garantia contra viciilor. Garantia pentru buna functionare

 • 5.1. Drepturile si obligatiile partilor contractante în legatura cu garantia contra viciilor bunului vandut si garantia pentru buna functionare (denumite în continuare "Garantiile") sunt guvernate de legislatia aplicabila în vigoare.
 • 5.2. Cumparatorul îsi poate exercita dreptul care decurge din livrarea de bunuri de consum defectuoase în termenul limita de 24 de luni de la livrarea Bunurilor. În cazul în care Bunurile, ambalajele acestora sau manualul inclus stipuleaza o durata medie de utilizare a Bunurilor, termenul va fi redus la aceasta durata.
 • 5.3. Vanzatorul garanteaza Cumparatorului ca, la livrare, Bunurile nu au defecte. Vanzatorul, în special, garanteaza ca, la livrare, Bunurile:
  • au proprietatile asupra caror partile au convenit, si, în cazul în care nu exista un astfel de consens, proprietatile pe care Vanzatorul sau producatorul le-a declarat sau pe care Cumparatorul le asteapta cu privire la tipul de bunuri respectiv si la promovarea de catre Vanzator sau producator aferenta bunurilor respective,
  • sunt potrivite scopurilor comunicate de Vanzator sau scopurilor pentru care tipul respectiv de bunuri este, de obicei, utilizat,
  • corespund din punct de vedere al calitatii sau designului modelului sau mostrei aferente, daca mostra sau modelul au fost stat la baza deciziei asupra calitatii bunurilor,
  • sunt în cantitatea, au masura si greutatea corespunzatoare si
  • respecta reglementarile aplicabile.
 • 5.4. Cu toate acestea, aceasta garantie nu acopera problemele cauzate de uzura normala, neglijenta, deteriorari sau utilizarea necorespunzatoare a articolului de catre dumneavoastra