Informatii

Ce este lumina UV?

Lumina ultravioleta (UV) este o formă de lumină, invizibilă pentru ochiul uman, care există pe spectrul electromagnetic dintre razele X și lumina vizibilă. Suntem expuși la niveluri scăzute de lumină UV de la razele soarelui în fiecare zi, deși o mare parte din energia UV este absorbită de stratul de ozon.


Cum functioneaza?

Lungimile de undă UVC sunt cuprinse între 200 și 300 nanometri, ceea ce le face germicide - ceea ce înseamnă că sunt capabile să inactiveze microorganisme, cum ar fi bacteriile, virusurile și protozoarele. Această calitate face ca energia UVC să fie o metodă eficientă, ecologică și fără substanțe chimice de a preveni replicarea microorganismelor în orice mediu, dar mai ales în spitale, spatii aglomerate,  săli de asteptare, etc.


Cum dezactiveaza germenii lumina UVC?

Expunerea la UVC inactivează organismele microbiene, cum ar fi bacteriile și virusurile, modificând structura și legăturile moleculare ale ADN-ului lor (acid dezoxiribonucleic). ADN-ul este o „imprimare albastră” pe care aceste organisme o folosesc pentru a se dezvolta, funcționa și reproduce. Distrugând capacitatea organismului de a se reproduce, acesta devine inofensiv, deoarece nu se poate coloniza. După expunerea la UVC, organismul moare fără a urma urmași, iar populația microorganismului scade rapid.


Avantajele si siguranța dezinfectării cu UV.

-UV este un proces fără substanțe chimice care nu adaugă nimic, cu excepția luminii UV.
-UV nu necesită transport, depozitare sau manipulare a substanțelor chimice toxice sau corozive - un beneficiu pentru siguranță pentru operatorii de instalații și comunitatea din jur.

-Tratamentul UV nu creează niciun produs secundar.
-UV este extrem de eficient la inactivarea unei game largi de microorganisme - inclusiv agenți patogeni rezistenți la clor precum Cryptosporidium și Giardia.